© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

14-jarige moslimleerling vermorzeld kaak van lerares

Een 14-jarige moslimleerling in Zwitserland heeft met zes slagen op haar gezicht de kaak van een 62-jarige lerares vermorzeld.

De kwestie heeft  Zwitserland geschokt: Vorige week heeft een moslimleerling van de Chestenbergschool in Möriken-Wildegg de kaak van zijn lerares gebroken. Dit toen ze wilde controleren of de Syrische middelbare scholier een mes bij zich had – zoals hij in het verleden had gedaan.

Tijdens de controle werd de lerares aangevallen. Ze raakte de moslim niet aan, maar vroeg hem alleen om haar de inhoud van zijn tas te laten zien. De asielzoeker viel haar vervolgens aan en, volgens ooggetuigen, sloeg hij de 62-jarige onderwijzeres vijf tot zes keer met zijn vuist en de rand van zijn hand in haar gezicht. Toen ze vluchtte, heeft hij haar nog geschopt. De vrouw stond op het punt met pensioen te gaan. Naar verluidt is ze nog steeds in shock.

De Syriër kon kort na zijn misdaad gearresteerd worden. De gewelddadige moslim werd na twee dagen in hechtenis te hebben doorgebracht op vrije voeten gesteld. Het is nog steeds onduidelijk wat er vervolgens zal gebeuren. Het is echter duidelijk dat hij niet door zal gaan op de Chestenberg-school. Een van zijn vrienden, ook een Syrische moslim, werd een jaar geleden wegens disciplinaire problemen van school naar een “speciale omgeving” buiten het Chestenbergse schooldistrict gestuurd.

Deze “M.” sprak al geruime tijd over de koran en maande meisjes op school aan zich “in de naam van Allah” bescheidener te kleden en te gedragen. In dit verband zou hij met een dolk op de speelplaats van het Hellmatt schoolgebouw hebben gezwaaid. Dit leidde tot het feit dat hij elke keer zijn zakken moest legen voordat hij het klaslokaal mocht betreden. De islamiet behoort tot een kinderrijke Syrische familie die vijf jaar geleden naar Zwitserland emigreerde en van sociale bijstand leeft.

 

Bron : fenixx.news door Rommel


05 november  2019