© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

74-jarige moet woning verlaten

 

Ruimte nodig voor asielzoekers

Dit nieuws veroorzaakt in de Duitse gemeenschap Neckartailfingen voor afschuw en hoofdschudden: Een 74-jarige man zijn huurcontract wordt nu beëindigd. De reden: asielzoekers worden nu ondergebracht in het appartement! De zaak uit de deelstaat Baden-Württemberg, die gezamenlijk wordt geregeerd door de Groenen en de CDU, doet veel stof opwaaien.

“Ik heb veel geld en werk in het appartement gestoken. Ik heb het zelf van de grond af gerenoveerd”, vertelde de 74-jarige verontwaardigde Nürtinger Zeitung. Na twee tussenwervelschijfoperaties durft hij niet meer te verhuizen.

Burgemeester: “Moet meer vluchtelingen opnemen”.


Het 150 vierkante meter grote appartement, dat volgens het Duitse weekblad “Junge Freiheit” door de gemeente wordt verhuurd, wordt door de betrokkene samen met zijn partner bewoond. Maar de gemeenschap moet nu per decreet asielzoekers opnemen. “We staan onder druk en moeten meer vluchtelingen opnemen. Er is geen enkele manier meer om te zeggen dat we ze niet meer onderbrengen”, legt Gerhard Gertitschke, de niet-partij gebonden burgemeester, uit.

In het grotere appartement van de 74-jarige was er voldoende ruimte voor de “mensen die onderdak zoeken”. De beslissing om het appartement beschikbaar te stellen voor de huisvesting van asielzoekers werd genomen door de gemeenteraad, volgens de “Nürtinger Zeitung”. Bovendien had de gepensioneerde hulp gekregen bij verhuizing door medewerkers van de bouwwerf.

 

Woonde 24 jaar in het appartement


Het slachtoffer zou in totaal 24 jaar in het geliefde appartement hebben gewoond. Hij was sterk betrokken bij de gemeenschap, was zeer bekend. De voormalige graficus was ook de vader van drie kunstenaars. Pikant: Volgens “Junger Freiheit” was hij in 2015 ook actief in de Asylum Working Group.

Bron : fenixx.news door Piranjaha

05 november 2019