© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Acht Arabische mannen vallen het kerstfeest aan

voor arme mensen in pastorie

 

Mesterreur in Duitsland

In de parochie van St. Nikolai in Aue – Bad Schlema pleegden acht Arabische mannen op kerstavond een mesaanval op kerkmedewerkers en behoeftigen die de parochie op kerstavond in de kerk had uitgenodigd.

Zodat niemand op kerstavond alleen hoeft te zijn, openen de christelijke gemeenschappen in Duitsland op die avond traditioneel hun deuren voor de daklozen, de eenzamen en de armen. Dit is ook het geval voor de Lutherse parochie St. Nikolai in Aue in het Erzgebergte.

Een Arabische man uit Syrië (53) verscheen ook op dit evenement, die aanvankelijk een vriendelijk onthaal kreeg, maar vervolgens een ruzie zou hebben veroorzaakt. De FP schrijft: “Een 53-jarige Syriër had het kerstfeest verstoord en was na verschillende malen tevergeefs tot de orde geroepen te zijn uit de kamer gezet. Blijkbaar had de man zijn ongenoegen geuit over de aanwezigheid van een 34-jarige uit Iran. De redenen zijn onduidelijk.”

Dit stond haaks op het algemeen bekende, uiterst fragiele “eergevoel” van de pensioenredders.

51-jarig lid van de kerkgemeenschap ernstig gewond geraakt

Hoe het verder ging, meldt de MDR: “Kort daarna verscheen deze man weer in het parochiekantoor met andere mannen. Er was een vechtpartij, waarbij een 51-jarige medewerker van de parochie ernstig gewond raakte door messteken in zijn maag. Hij moest ’s nachts worden geopereerd. Inmiddels zou de man buiten gevaar zijn, zei het  politiehoofd van Chemnitz aan een MDR-verslaggever ter plaatse.”

De Wochenendspiegel was moediger in zijn verslaggeving en vermeldt dat de “andere mannen” zeven andere Arabieren zouden zijn geweest. De 53-jarige man werd door de politie op zijn huisadres aangetroffen, maar er was waarschijnlijk geen arrestatie – er wordt tenminste nergens melding van gemaakt.

Handelt het zich om een geëscaleerd geschil over de cadeaus?

 

Als u een gebagatelliseerde versie van het “incident” wilt lezen, raden wij u de titel aan zoals “Geschil geëscaleerd tijdens cadeautjes uitdelen in de pastorie: 51-jarige man neergestoken”

Bron : fenixx.news door Rommel

28 december 2019