© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Afghaanse asielzoeker

verkracht jonge vrouw in Bilzen

In Bilzen is een Afghaanse asielzoeker gearresteerd voor de verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met geweld van een jonge vrouw. De Afghaan werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijft aangehouden. Er loopt een gerechtelijk onderzoek, zo bevestigt het Limburgs parket. 

Dinsdagnamiddag omstreeks 16u ontmoetten de Afghaanse asielzoeker en het slachtoffer elkaar aan een bushalte in de Limburgse stad Bilzen. Getuigen zagen hoe de jonge vrouw er benaderd werd door een buitenlandse man die om hulp leek te vragen. Vervolgens zagen de getuigen het duo wegwandelen.

Verkracht

Wat er nadien gebeurde, is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat de jonge vrouw op het appartement van de Afghaanse asielzoeker belandde. Daar vergreep de Afghaan zich aan de jonge vrouw en verkrachtte hij haar. Na de feiten vluchtte de vrouw weg en rende ze een bakkerij binnen iets verderop.

“De jonge vrouw kwam hier huilend binnengelopen”, vertelt uitbater Bert Vangronsveld aan Het Belang van Limburg. “Zelf was ik net vertrokken, maar één van mijn verkoopsters heeft meteen hulp geboden en haar proberen te kalmeren. Het was duidelijk dat het meisje compleet van streek was. Een klant in de winkel en ons personeel hebben zich over haar ontfermd.”

Nadat de vrouw vertelde wat er gebeurd was, werden meteen de hulpdiensten verwittigd. De politie kwam ter plaatse en konden niet veel later de Afghaanse man aantreffen en arresteren. Hij werd verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot hem aan te houden op verdenking van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met geweld. Een gerechtelijk onderzoek is lopende.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

19 november  2019