© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

a314.jpg

Petitie tegen terugkeer I.S.-terroristen

Antwerpen was de bakermat van radicale islamitische groepen zoal Sharia4Belgium. Doordat deze fundamentalistische organisaties jarenlang ongemoeid werden gelaten, konden zij ongestoord rekruteren voor de islamitische jihad in het Midden-Oosten en elders. Meer dan 100 IS-jihadisten werden in Antwerpen geronseld en zijn vertrokken naar het islamitische IS-kalifaat.

a313.jpg

Ecolo-Groen-voorstel tot deelname spreidingsplan migranten goedgekeurd

Hoewel in oktober het hoogste aantal asielaanvragen sinds de vluchtelingencrisis van 2015 werden ingediend, keurden PS, sp.a, MR, CD&V, PVDA en Défi het Ecolo-Groen-resolutievoorstel goed om deel te nemen aan het spreidingsplan voor migranten die uit de Middellandse Zee werden gered. Open Vld, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen. “Te gek voor woorden”, stelt N-VA-Kamerlid Theo Francken op Twitter. 

a312.jpg

NA DORMAAL OOK ELEKTRISCHE FIETSEN BESTELD VOOR ASIELZOEKERS IN HET KLEIN KASTEELTJE

Hoeveel betaalt u voor uw elektrische fiets? Minstens 700 euro. Hoeveel betaalt een asielzoeker voor zijn elektrische fiets? 0 euro. Is dat normaal? Neen. Mag u daar kwaad om worden? Jazeker!

a311.jpg

Het ware gelaat van beestachtige vrouw die België moét terughalen

De ‘Belgische’ Hafsa Sliti (23) wil dringend naar België terugkeren en heeft met advocaat Nicolas Cohen – die ook Marc Dutroux vrij wil krijgen- een bondgenoot gevonden om dat af te dwingen. De reden voor deze hoogdringendheid is omdat ze gevangen zit in het kamp Al-Roj, dat nu nog in de handen van de Koerden is, maar in een gebied ligt dat Turkije wil veroveren.

a310.jpg

12 ex-ministers Di Rupo I genieten nog steeds van betaalde medewerkers

Er was afgelopen maanden al enige ophef rond de medewerker van oud-minister Sander Loones (N-VA) die nog steeds in dienst was. Loones, thans Kamerlid, was amper een maand defensieminister vorig jaar. Maar nu komt de algemene regeling ook meer en meer onder vuur te liggen. Medewerkers van tal van ex-ministers worden al jaren door de staat betaald, zo blijkt. En elke partij wil van het gebruik zogezegd af, maar toch maakt iedereen ervan gebruik. Dat noteert De Standaard na een parlementaire vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang).

a308.jpg

Noord-Afrikaanse valse taxichauffeur verkracht studente in Brussel

Afgelopen zaterdagavond is een studente in Brussel verkracht door een Noord-Afrikaan die zich voordeed als taxichauffeur. Het slachtoffer, studente aan de ULB, deelde haar verhaal anoniem op Facebook om andere studentes te waarschuwen.

a307.jpg

salaris jaren na vertrek nog door staat betaald

Jaren na hun vertrek hebben ex-ministers nog door de staat betaalde medewerkers. Elke partij wil ervan af, ook al maakt iedereen er gebruik van.

a309.jpg

Politie verschiet zelf van vele moorden en diefstallen

België mag dan matig tot slecht scoren op vlak van economische groei, inflatie en jobcreatie binnen de EU, maar op vlak van misdaad scheert België hoge toppen, zo blijkt uit de nieuwste Eurostat-cijfers. De nieuwe data doen zelfs de federale politie “even schrikken”,  “We gaan dit onderzoeken.”

a306.png

800 EURO EXTRA IN DE ZAKKEN VAN BRUSSELSE POLITICI…

Ecolo is voor het milieu, althans dat moet hun programma toch doen uitschijnen. In de praktijk is het – andermaal – noppes voor het milieu. Hoe hard het groene kalf uit Mechelen ook mag brullen of wat de Turkse zuurpruim uit Antwerpen mag beweren, telkenmale kiezen Groenen voor het ‘eigen-centen-eerst’-beleid, zelfs als dat hun eigen klimaatbeloftes teniet doet.