© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Allochtone inbrekers springen in Schelde

en raken onderkoeld

Twee allochtonen zijn maandagochtend onderkoeld uit de Schelde gehaald nadat ze wilden vluchten voor de politie. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze verhoord zullen worden.

Maandagochtend omstreeks 4u30 kreeg de politie van Antwerpen een onduidelijke noodoproep over een incident in de Lange Vlierstraat. Toen de politie ter plaatse ging, troffen ze daar twee mannen van buitenlandse origine aan die te voet probeerden weg te vluchten van de politie.

Inbrekers springen in Schelde

 

De politie zette de achtervolging in en die leidde uiteindelijk tot op de Antwerpse Scheldekaaien. “Onze mensen zagen toen hoe een van de twee in het water sprong”, aldus Sven Lommaert van de Antwerpse lokale politie aan Het Laatste Nieuws. “De man probeerde naar de overkant te zwemmen, maar bedacht zich halverwege en keerde terug. Nadat hij weer uit het water kwam, was hij volledig onderkoeld. De Schelde is sowieso al verraderlijk en zeker bij deze temperaturen.”

Niet veel later en niet veel verder troffen agenten ook de tweede verdachte aan. Ook hij was volledig doorweekt en onderkoeld. Hij werd samen met zijn kompaan afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar zullen ze verzorgd en vervolgens ondervraagd worden.

 

Na de achtervolging deed de lokale politie nog een buurtonderzoek. Daarbij troffen ze een zak vol inbrekersmateriaal aan. Naar alle waarschijnlijkheid hadden de twee mannen die rugzak weggegooid tijdens hun vlucht van de politie. 

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

04 januari 2020