© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Asielzoekers breken in

bij bejaard koppel en worden beschoten

Woensdagnacht braken twee asielzoekers binnen bij een bejaard echtpaar in Marche-en-Famenne, in de provincie Luxemburg. De gepensioneerde man van het gezin had gelukkig een wapen bij zich en kon zichzelf verdedigen tegen de inbrekers. Hij slaagde er in om een van de criminelen neer te schieten. Het slachtoffer van de inbraak riskeert nu wel vervolgd te worden voor slagen en verwondingen.

De feiten speelden zich af omstreeks 2 uur in de ochtend, in de woonst van een bejaard echtpaar, op een afgelegen weg in de buurt van de expohallen WEX. Het echtpaar werd gewekt door het verdacht lawaai van de inbrekers. De bejaarde man ging zijn eigen woonst gaan controleren en was gewapend met een riot-gun. Hij kocht zijn wapen in 1980, maar heeft het nooit geregistreerd. Het gepensioneerde slachtoffer kwam oog in oog te staan met twee inbrekers en opende het vuur op de criminelen. Een van de inbrekers raakte gewond, bevestigt het parket. Zijn kompaan kon later worden opgepakt.

Ontsnapt uit asielcentrum

 

De twee inbrekers waren weggelopen uit een asielcentrum. De gewonde inbreker zou 17 jaar oud zijn, zijn kompaan 18. De jongste werd donderdagmiddag al geopereerd. Het parket vermoedt dat ze nog meer op hun kerfstok hebben en gaat nu uitzoeken in hoeverre de twee ook verantwoordelijk zijn voor een inbraakgolf in de regio.

Het bejaarde slachtoffer van de inbraak kon pas om 15u30 terugkeren naar zijn eigen woning. Hij is niet gekend bij het gerecht. Hij riskeert nu vervolging voor het toedienen van slagen en verwondingen.

Bron : sceptr.net door Carl Deconinck

28 december 2019