© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

BART – SAMENLEVEN – SOMERS WAS IN BILZEN

 

BURGER MOET EN ZAL (PEPERDUUR) ASIELCENTRUM AANVAARDEN

Na de brand in het geplande asielcentrum in Bilzen, kon de Minister voor Samenleven Bart Somers vandaag zijn gekende nummertje opvoeren. Er komt een ‘verbindingsofficier’ die de communicatie ’problemen’ tussen politiek en burger moet oplossen. ‘Haat’boodschappen zullen niet getolereerd worden.

Met het ‘gekende nummertje’ van Bart Somers bedoelen we de baksteenpolitiek die hij al jaren voert in Mechelen: Bestaat er een maatschappelijk probleem? Bouw er dan een mooie verpakking omheen, masseer de burger met woorden als ‘samenleven’, ‘inclusiviteit’, ‘verrijking’ en zo meer en mochten er dan toch nog problemen de kop opsteken, leg dan de schuld bij de lokale of oorspronkelijke bevolking die “het allemaal niet begrepen heeft“. Gebruik dan woorden als ‘haatboodschappen’, ‘discriminatie’ en ‘racisme’.

Vandaag kwam hij in Bilzen hetzelfde aankondigen, uiteraard met andere bewoordingen. Een verbindingsofficier zal de Bilzenaren moeten masseren en ze wijsmaken dat asielzoekers geen last maar een verrijking zijn. Wanneer er binnenkort in Bilzen ingebroken wordt moet daarbij niet meteen naar de asielzoekers gekeken worden. Verkrachtingen, die gebeuren nu ook al, dat hoeven niet perse asielzoekende daders te zijn. De Bilzenaren moeten bovendien niet hardvochtig zijn. Asielzoekers zijn arme sukkelaars die op de vlucht zijn voor een vreselijk verleden. We moeten onze deuren voor hen openen en het daarbij vooral niet over de kostprijs ervan hebben.

Gisteren werd ook al duidelijk dat wie hier commentaar op geeft op sociale media onverbiddelijk gerechtelijk vervolgd zal worden, uiteraard – en als het even kan – voor racisme, want dat weegt zwaarder door. Mensen mogen immers niet eisen dat ze de overheid en het beleid krijgen waarvoor ze massaal gestemd hebben. De bevolking wil minder asielzoekers, niet meer. De bevolking wil gesloten opvang voor asielzoekers, geen open opvang. De bevolking wil dat asielzoekers opgevangen worden in eigen regio en niet in Bilzen, Steenokkerzeel, Lommel, Leopoldsburg en zo meer.

En de eigenares van het uitgebrande gebouw in Bilzen? Die droomt al hardop van Champagne. “Voor de asielzoekers“, zegt ze zelf, maar als we de geruchten mogen geloven – en als men die wil ontkrachten moet de overheid maar open en transparant communiceren over de cijfers – dan zou ze ruim 30.000 euro per maand opstrijken voor de verhuur van het gebouw aan Fedasil en het Rode Kruis. We hebben zo de indruk dat de muur tussen de asielzoekers en de bevolking steeds hoger zal worden. Dit beleid nodigt daar immers toe uit.

Bron : reactnieuws.net door Bert Deckers

17 november  2019