© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

De gevaarlijke wereldvreemdheid van minister Geens

kent werkelijk geen grenzen

Vlaams Belang geschokt na wat ze te horen krijgen

over moslimextremist in België

Bij Vlaams Belang zijn ze geschokt nadat ze hoorden dat moslimextremisten die in een ander Europees land werden uitgewezen omwille van hun radicale opvattingen, niet worden opgevolgd in ons land. Dat blijkt uit een parlementaire vraag.

 

In 2004 werd de radicale imam Mahmood Amr uitgewezen in Duitsland vanwege zijn deelname aan enkele duistere en terroristische organisaties. De man werd door Duitsland het land uitgezet.

De man vluchtte naar ons land waar hij tot op vandaag bezig is met de Belgische afdeling van Al-Aqsa, verboden in vele Europese landen, en lid van terreurbeweging Hamas. De organisatie zou ook financiële steun verlenen aan IS. In België worden de rekeningen van de extremistische organisatie niet geblokkeerd. Minister Koen Geens (CD&V) ontkent dat de beweging terreurgroepen financiert, maar wel waterputten in Palestina.

Mahmood Amr wordt ook niet gevolgd door de staatsveiligheid. Daar luidt het dat hij geen gevaarlijke extremist is. “De gevaarlijke wereldvreemdheid van Geens kent werkelijk geen grenzen”, zegt Katleen Bury van Vlaams Belang aan Sceptr.

"De laksheid die deze en vorige regeringen aan de dag hebben gelegd in het bestrijden van het moslimextremisme in dit land is werkelijk hemeltergend. De regel zou nochtans zeer duidelijk moeten zijn: wie in een andere lidstaat van de EU wordt uitgewezen omwille van extremistische activiteiten, heeft ook in België geen enkele plaats.

 

Bron : redactie24.be door PMN

11 november 2019