© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

eu154.jpg

De EU wil méér, méér geld

Het land b moet in de toekomst een half miljard euro in ‘s lands begroting méér voorzien voor een transfer naar de EU. Het geld is daar broodnodig voor innovatie, defensie en migratie.

eu153.jpg

74-jarige moet woning verlaten

Dit nieuws veroorzaakt in de Duitse gemeenschap Neckartailfingen voor afschuw en hoofdschudden: Een 74-jarige man zijn huurcontract wordt nu beëindigd. De reden: asielzoekers worden nu ondergebracht in het appartement! De zaak uit de deelstaat Baden-Württemberg, die gezamenlijk wordt geregeerd door de Groenen en de CDU, doet veel stof opwaaien.

eu152.jpg

14-jarige moslimleerling vermorzeld kaak van lerares

Een 14-jarige moslimleerling in Zwitserland heeft met zes slagen op haar gezicht de kaak van een 62-jarige lerares vermorzeld.

eu151.jpg

VB STEUNT BULLSHITRESOLUTIE OEGANDA NIET, HOMOLOBBY BOOS

Groot gekakel in het politiek correcte kippenhok:  het Vlaams Belang heeft in het Europees Parlement in Straatsburg niet voor één van de ontelbare bullshitresoluties gestemd en zich onthouden.  Een resolutie wilde een onbestaande ‘wet in Oeganda’ veroordelen die ‘de doodstraf zou stellen op homofilie’.  Maar die wet bestaat niet, en zal ook nooit bestaan; en dus stemde het VB niet voor die onzin, tot groot ongenoegen van de machtige en onverdraagzame homolobby.

eu150.jpg

TURK VERMINKT EN VERMOORDT TWEE GRONINGERS IN FILMHUIS

De in Rotterdam woonachtige Turk Ergün Senarabaci heeft zaterdagochtend op gruwelijke wijze twee Groningers vermoord. Het gaat om twee slachtoffers, een echtpaar uit Slochteren, die in het Pathé-filmhuis werkzaam zijn als schoonmakers en volgens de berichten geen relatie hadden met de dader. De politie gaf snel na de vondst van de lichamen beelden vrij van de dader, die daarop bij een tankstation zo’n drie kilometer verderop kon worden ingerekend. Het is nog onduidelijk wat precies het motief is voor de zoveelste moord op Nederlanders door een allochtoon.

eu149.jpg

Man rijdt met vrachtwagen in op burgers en roept ‘Allah’

In Limburg, een gemeente in Duitsland, heeft een man gisterennamiddag met een vrachtwagen ingereden op andere auto’s. Er vielen 16 gewonden. Dat meldt de ‘Frankfurter Neue Presse’. Volgens omstaanders riep de man “Allah”. De politie onderzoekt de zaak maar waarschuwt voor “wilde speculaties”. 

eu148.jpg

Dader mesaanval Parijs bekeerde zich tot de islam

De man die donderdag vier agenten doodstak in Parijs voordat hij zelf werd doodgeschoten, had zich 18 maanden geleden tot de islam bekeerd. Dat schrijft Le Figaro op basis van politiebronnen. Zijn vrouw werd gisteren opgepakt en zou ook moslima zijn. Er heerst alsnog veel onduidelijkheid en verwarring over de zaak.

eu147.jpg

Verhofstadt vijfde grootste bijverdiener van Europees Parlement

Opnieuw komt ons land in de internationale belangstelling. Een vergelijkende studie van Transparency International, die ook de aandacht trok van BELGA, toont aan dat Guy Verhofstadt (Open Vld/Renew Europe) in de top vijf staat van Europese Parlementsleden die veel bijverdienen buiten het halfrond. Ook de leden van de Brexit Party hebben lucratieve nevenactiviteiten en verdienen meer bij dan eender welke partij in het Europees Parlement (EP).

eu146.jpg

RUZIE IN HET POLITIEKCORRECTE, EUROPESE KIPPENHOK

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, van de EVP, heeft (ongewild) vijandige reacties uitgelokt door de portefeuille van de ‘Commissaris voor migratie’ te koppelen aan de ‘Bescherming van de Europese manier van leven’. Dat was al genoeg om de linkse oppositie, met name de groenen en socialisten, in de gordijnen te jagen, om nog maar te zwijgen van Amnesty International en andere extreemlinkse NGO’s.