© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Geen nieuwe moskee in Hasselt

‘door druk Vlaams Belang’

De plannen voor een nieuwe, grotere moskee in Hasselt mogen de prullenbak in. Het project krijgt definitief geen vergunning, wat volgens sommigen het resultaat is van “politieke druk van Vlaams Belang”. Dat meldt TVLimburg. 

Al enkele tientallen jaren staat er in Hasselt een moskee waar plaats is voor zo’n 700 biddende moslims. Die moskee is gezien de groeiende moslimgemeenschap echter veel te klein inmiddels. “Op grote dagen tellen we 1.000 mensen in onze moskee, maar daar is de huidige moskee niet voor gemaakt”, aldus voorzitter van de moskee Mohamed El Oulhadj.

Geen vergunning voor nieuwe moskee Hasselt

 

Daarom werden er plannen op tafel gelegd voor de bouw van een nieuwe, grotere moskee in Hasselt met een capaciteit van ruim 4.000 mensen. Vlaams Belang verzette zich echter tegen die plannen en beloofde er alles te zullen aan doen om ervoor te zorgen dat die grotere moskee er niet zou komen. Met succes, zo blijkt nu, want de moslimgemeenschap in Hasselt krijgt geen vergunning voor de bouw van hun nieuwe moskee.

Eerder vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor de moskee al, de Limburgse deputatie volgt die beslissing. Dit betekent dat er definitief geen vergunning komt en dat de nieuwe Badr Moskee er niet zal komen. “Hier en daar wordt gezegd dat de politiek, door de hete adem van het Vlaams Belang in de nek, de moed niet had om de beslissing te nemen”, klinkt het in TVLimburg. 

Hasselts schepen Habib El Ouakili (sp.a), die vorig jaar nog het nieuws haalde omdat hij een verhaal over een racistische aanval volledig verzonnen had, reageert teleurgesteld maar strijdvaardig. “Geloof mij, wij hebben maar één ding voor ogen en dat is een oplossing vinden, liefst zo snel mogelijk”, stelt hij in TVLimburg. Ook Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) hoopt dat er snel een oplossing gevonden wordt voor de kwestie. 

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

29 februari 2020