© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Gekapte bomen Botermelkbaan "elders" gecompenseerd

"Veiligheid van fietsende kinderen primeert"

Na een voorbereiding van bijna vijftien jaar is deze week begonnen met de aanleg van de fietspaden langs de Botermelkbaan. Het is te zeggen: een aannemer heeft de eerste van de 422 bomen gekapt die er in de weg staan.


De heraanleg van de 1,5 kilometer lange Botermelkbaan (N121), met de aanleg van veilige fietspaden aan weerszijden van de weg als een van de belangrijkste onderdelen, staat al heel lang op het prioriteitenlijstje van de gemeente. De plannen zijn al een hele poos klaar, maar raakten maar niet aan uitvoering toe. Eind vorig jaar wist burgemeester Maarten De Veuster het dosster te deblokkeren en de enige dwarsligger tot een dadingsovereenkomst te bewegen.


"Een nieuw ontwerp voor een verkeersveiliger kruispunt Boter·melkbaan-Wezelsebaan is in opmaak. Van groter belang is dat we nu eindelijk, naast een gescheiden riolering, veilige en vrijliggende fietspaden naast de Botermelkbaan realiseren", aldus schepen van Openbare Werken Wouter Rombouts. "Aanvullend zal het Agentschap Wegen en Verkeer flesoversteken voorzien ter hoogte van de Zilverstraat/Dennenlel en Wezelsebaan. Het nieuwe kruispunt met de Alice Nahonlei wordt opnieuw met verkeerslichten uitgerust. De totale kost is geraamd op 4 miljoen euro daarvan zal de Vlaamse overheid 2,86 miljoen euro voor haar rekening nemen. Waterlink en de gemeente betalen de overige 1,14 miljoen euro".

 

Schepen Rombouts weet dat het kappen van 422 grote, gezonde bomen gevoelig llgt. "Het kan echt niet anders en de verkeersveIligheid van fietsers is een nobel doel om dit offer te brengen. Maar we betaalden In ruil 9.500 euro aan het boscompensatiefonds. Daarnaast kijken we uit naar terreinen in eigen gemeente om zo veel mogelijk nieuwe bomen te planten. Mogelijk komt de school Campus Kajee hiervoor al in aanmerking", aldus Rombouts.


Als de bomen weg zijn, krijgen verschillende nutsmaatschappijen vijftien maanden de tijd om al hun leidingen te vernieuwen. Er wordt gewerkt in vier grote fasen om de hinder te beperken. Het verkeer zal via verkeerslichten altijd door kunnen. "We proberen ervoor te zorgen dat de kinderen de nieuwe fietspaden in september 2021 kunnen inrijden", besluit de schepen.

Bron : GVA door  jaa

07 oktober 2019