© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Gemeente vangt bot met bod op speelbos

De gemeente heeft nog geen akkoord met de eigenaar van een stuk bos van 4 hectare in de Ransuildreef voor de aankoop ervan. Dat deelde burgemeester Maarten De Veuster mee na een vraag van gemeenteraadslid Peter Arnauw.

 

Het gaat om een perceel van 4 hectare waar jongeren graag kwamen ravotten. Maar dat lukt niet meer sinds de eigenaar het speelbos omheind heeft. Onder meer de lokale Chiro en scoutgroep kwamen er met de jongste kinderen graag ravotten en hielden er opruimacties.

 

"We hebben de waarde van het bos officieel laten schatten. Maar met dat bedrag was de eigenaar, die zelf niet in de buurt of Schoten woont, het niet eens. Hij wil graag meer geld, maar als overheid zijn we gebonden aan dit schattingsverslag", aldus de burgemeester. "Tot een aankoopovereenkomst is het dus nog niet gekomen, maar we geven niet op. Ook wij zouden dit een ideale uitbreiding vinden van het gemeentelijk patrimonium om buiten te spelen. Ik heb er bij de eigenaar op aangedrongen om zijn standpunt te herzien, uit betrokkenheid bij het welzijn van de Schotense jeugd." 

Bron : GVA door jaa

07 juli 2019