© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Geradicaliseerde moslim met mes neergeschoten

door Franse politie

Slechts luttele dagen na de aanslag in de buurt van Parijs, heeft de Franse politie een geradicaliseerde moslim neergeschoten in Metz. De man zou gedreigd hebben met een mes en “Allahoe akbar” geroepen hebben. Hij was geradicaliseerd en stond bekend bij de politie.

De Franse politie heeft zondag een geradicaliseerde moslim neergeschoten in Metz. De man zwaaide met een mes en zou “Allahoe akbar” geroepen hebben. De man stond bekend bij de politie vanwege “zijn radicalisering en een persoonlijkheidsstoornis”, klinkt het bij het gerecht. Hij zou de politie bedreigd hebben toen ze ter plaatste kwamen. “Hij is gewond maar niet in levensgevaar”, klinkt het bij de politie. verder vielen geen gewonden. Het incident wordt als een terreuraanval beschouwd.

Mesaanval door moslim in Villejuif 

 

Vrijdag viel Nathan C., een 22-jarige bekeerde moslim, mensen aan met een mes in Villejuif, nabij Parijs. Er vielen één dodelijk slachtoffer – een man die zijn vrouw probeerde te beschermen – en twee gewonden. De aanvaller werd doodgeschoten door de politie.

Aanvankelijk werd onder meer gesteld dat hij aan “psychische problemen” leed. Er waren echter sterke aanwijzingen dat het om een terreurdaad ging. Zo zou hij “Allahoe akbar” geroepen hebben, mensen gespaard hebben die Koranverzen konden reciteren, een baard hebben en een djellaba dragen. Nadien erkende de autoriteiten dat het daadwerkelijk om een terreurdaad ging.

Bron : sceptr.net door Pieter Van Berkel

06 januari 2020