© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Herfederalisering gezondheidsbeleid opnieuw op de agenda ?

De coördinatie van het coronavirus verloopt momenteel nog niet vlekkeloos in België. Terwijl Waals minister van Gezondheid Christie Morreale maandag verklaarde dat er sprake was van een derde besmetting, kon federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block dit niet bevestigen. Sommigen pleiten opnieuw voor een herfederalisering van het versnipperde bevoegdheidsdomein. Vlaams minister van Volksgezondheid, Wouter Beke (CD&V) is hier geen voorstander van.

In België is de gezondheidszorg sterk versnipperd. Zo zijn de deelstaten bijvoorbeeld bevoegd voor het preventieve luik. Toch klinkt er op deze regeling vaak kritiek. Zo zouden beslissingen bijvoorbeeld te lang op zich laten wachten. Het coronavirus toont ook een ander gebrek aan: manke coördinatie. Zo kon De Block geen derde besmetting bevestigen, ook al had Waals minister Morreale er gewag van gemaakt.

 

In totaal zijn er in België zo’n 8 ministers die bevoegdheden hebben met betrekking tot het gezondheidsbeleid. Volgens cdH-fractieleider Catherine Fonck zijn er dat acht te veel. Ook De Block was eerder positief over een herfederalisering. “Als je ziet dat er een stommiteit is gebeurd, moet je die ook rechtzetten. Gezondheidszorg is het meest versnipperde departement dat er bestaat en tussen de deelstaten is er geen hiërarchie. Dus niemand kan zeggen: dít moet er gebeuren, citeert Knack De Block zo’n twee jaar geleden. Beke daarentegen is geen voorstander een herfederalisering. Zo zou één federaal beleid geen recht doen aan de noden van de Vlamingen.

 

Regionalisering als andere optie ?

 

Hoewel men in Vlaams-nationalistische kringen eveneens aanstoot neemt aan de versnippering, stelt bijvoorbeeld het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ) een andere oplossing voor. “In plaats van te pleiten voor de herfederalisering kan volgens het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds beter werk gemaakt worden van de volledige overdracht van de ziekte- en invaliditeitsverzekering naar de deelstaten”, klonk het eerder.

Een dergelijke overheveling heeft volgens het VNZ verschillende voordelen. Één minister voor Volksgezondheid per gemeenschap zou dan immers volstaan. Daarbovenop zou deze minister volgens het ziekenfonds een coherent beleid op maat van zijn of haar gemeenschap kunnen voeren. Verder zou volgens het VNZ “de inzet in preventie ook door hetzelfde beleidsniveau [worden] terugverdiend en zijn er geen excuses meer om zich te verschuilen achter communautaire verschillen”. Met andere woorden: Vlaanderen en Franstalig België zouden zélf de (financiële) gevolgen van hun beleidskeuzes moeten dragen.

Bron : sceptr.net door Hugo Decker

04 maart 2020