© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

IN GENT WORDT SINTERKLAAS VERVANGEN

DOOR DE ZWARTE QUEEN NIKKOLAH…

De polarisering in Gent bereikt nieuwe hoogtes. Geen Sinterklaas voor buurtcentrum El Paso, maar wel Queen Nikkolah. Uiteraard om de kindjes met een migratieachtergrond niet te bruuskeren. Uiteraard omdat wij blanken allemaal kolonisten zijn en dat is bah!

We lachen er niet mee. Het buurthuis nodigde Mimi Waterfall uit, die de rol van goede kindervriend op zich nam. Uiteraard is de juffrouw in kwestie zélf een negerin en is ze zwaar getraumatiseerd door de Sinterklaasperiode uit haar jonge jaren. Want toen al werd door de kleuters de link gelegd tussen Zwarte Piet, het kolonialisme en Mimi haar zwarte snoet en bijhorende kroezelkopje. Want daar zijn kleuters mee bezig. Geschiedenis. En dan vooral de zwarte bladzijden ervan.

Enfin, wie dus hét multiculturele feest wil beleven moet in Gent zijn. Het helpt uiteraard dat je een onverwerkt trauma meesleurt uit je verleden. Daarbij de Europese tradities de vloer aanvegen is mooi meegenomen. Of zoals Watervallende Mimi – in het echt heet ze Noémie Ntoto – het zelf verwoordt: “Sinterklaas en Zwarte Piet passen niet in ons migratieverhaal. Het is tijd voor nieuwe tradities!“

Wij denken: rot op met je vernielzucht. Zelfs in Suriname vieren ze Sint en Zwarte Piet. Zonder gezeik en traumatisch gezever over kolonies. Niets van dat alles, enkel een fijn kinderfeest zonder zeurpieten. Wat missen we die tijd nu al!

Bron : reactnieuws.net

07 december  2019