© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

IN LIMBURG GAAN POLITIEAGENTEN OP CURSUS ARABISCH

Ondanks de naar eigen zeggen tekorten van politieagenten en de brede klacht vanuit de samenleving dat er te weinig misdaden worden opgelost, heeft de politie in Limburg wel tijd en geld voor Arabische cursussen. Enkele dagen terug werd er blij gecommuniceerd dat in Maastricht wel zeven wijkagenten een cursus Arabisch taal en cultuur hebben afgerond. Dit om beter te kunnen communiceren op straat met mensen van Arabische afkomst, onduidelijk is of dit nu ook landelijke beleid is of gaat worden.

Aan het begin van het jaar waren er ook in Weert een aantal politieagenten geslaagd voor een cursus ‘Arabisch op de werkvloer’. De aanbieder van de taal en cultuurcursussen weet te vermelden dat er aandacht is besteed aan ‘verschillende interculturele aspecten zoals omgangsvormen en Arabische spreek- en luistervaardigheden.’ De lokale politie weet nog te melden dat de agenten nu basiszinnen beheersen, maar dat ze ook nog een tolk achterhanden hebben.

De keuze hiervoor heeft niet enkel de maken met de al aanwezige personen van Arabisch afkomst die niet de Nederlandse taal wensen te leren, maar ook met de constante instroom van gelukszoekers uit dat deel van de wereld. Ook Limburg is vanuit het regeringsbeleid de afgelopen jaren volgezet met asielzoekerscentra en het is dat bedoeling dat de politieagenten ook met de nieuwe Arabieren enigszins kunnen communiceren.

Bron : reactnieuws.net

26 december  2019