© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Knullige home-invasion in Maasmechelen

In de wijk Boscheinde in Maasmechelen heeft vrijdagavond een home-invasion plaatsgevonden. Een 22-jarige student die alleen thuis was kreeg een geweer tegen het hoofd gedrukt en werd geblinddoekt meegenomen naar een bankkantoor, waar de criminelen zijn zichtrekening leeg roofden. De daders leken slecht voorbereid.

Het slachtoffer zat thuis te blokken voor de naderende examens, toen iets na zes uur de deurbel ging. De student opende de voordeur en er stond een man die hem vroeg of er ergens een pizzeria in de buurt was. Nog voor hij kon antwoorden kreeg het slachtoffer een pistool op zich gericht. Een tweede crimineel volgde hen naar binnen. Ze dwongen de student om op een zetel te gaan liggen met zijn hoofd in het kussen. Daarbij sloegen ze hem ook op zijn achterhoofd. Ze wilden geld en doorzochten het huis.

De daders waren echter slecht voorbereid. Ze vonden geen cash in het huis en wisten niet goed wat aanvangen. Daarna kwamen ze op het idee om de bankkaart van de student op te eisen. Ze vroegen zich vervolgens af hoe ze dat moesten doen. Ze konden de student niet meteen blinddoeken en dachten pas laat aan de badkamer, waar ze een handdoek konden gebruiken. Het was mogelijk hun eerste home-invasion.

Arabisch sprekende mannen

 

De student werd achterin zijn eigen auto gedwongen en ze reden naar een verafgelegen bankkantoor, wat er op wijst dat ze niet van de buurt waren. De mannen spraken ook onderling Arabisch. Tien minuten later lieten ze de student achter in zijn eigen wagen, met de sleutels. Het slachtoffer kreeg de opdracht om vijf minuten te wachten. Ze noemden hem ook “mattie“, een woord die vooral in Nederland gebruikt wordt.

Eens vrij bleek dat de student redelijk dichtbij zijn eigen huis was. Hij reed direct naar zijn opa en belde er de politie. Die is nu op zoek naar meer informatie. Voorlopig is er nog geen spoor van de daders.

Bron : sceptr.net door Carl Deconinck

04 januari 2020