© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

De derde weg

Een begrotingstekort van bijna 8 miljard euro, een moordende belastingdruk, een Zuid-Europese staatsschuld en een toenemende groep mensen die de eindjes niet meer aan mekaar kan knopen. Dat is in beknopte termen het sociaal-economische bilan van de ontslagnemende regering-Michel.

Het Vlaams Belang legde afgelopen maand een alternatief model op tafel dat de economie ten dienste stelt van de samenleving en niet omgekeerd. Om uit de impasse te geraken moeten we ons losrukken uit de oude ideologische tegenstellingen. Links wil open grenzen omdat ze in een multiculturele utopie geloven. Tegelijk willen ze een open sociale zekerheid. Dat is onbetaalbaar.

 

Oud-rechts wil open grenzen omdat ze een doctrinair geloof hebben in de vrije markt. Maar vrij verkeer van arbeid botst steeds vaker met sociale bescherming. Als gevolg daarvan besparen ze op onze mensen. Dat is onaanvaardbaar.

 

Als nationalisten kiezen wij dus resoluut voor een derde weg. Het Vlaams Belang wil niet besparen op de sociale zekerheid van de Vlamingen, maar wel besparen op de immigratie, Wallonië en het Belgisch politiek systeem. Voor ons moet de politiek in de eerste plaats de eigen mensen dienen, niet die van een ander continent of een andere democratie. In een wereld die steeds sneller evolueert en globaliseert, moeten de Vlamingen samenwerken om onze toekomst veilig te stellen. Dat betekent een sterke sociale zekerheid die afgestemd is op de Vlaamse sociaal-economische realiteit, niet op de Belgische.01 maart 2019