© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

KRITIEK OP MIGRATIE

 

Auteur Renaud Camus veroordeeld tot twee maanden gevengenisstraf

Massa-immigratie als ‘invasie’ bestempelen is strafbaar. De 73-jarige Franse schrijver Renaud Camus werd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf met uitstel, omdat hij verklaarde dat de massale immigratie naar Europa zoveel als een ‘invasie’ betekent. Camus kan de gevangenis alleen maar ontlopen door 1.800 euro te betalen aan twee ‘antiracistische’ organisaties, SOS Racisme en de LICRA (Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme).

De auteur van ’Le Grand Replacement’ werd beticht van ‘het publiekelijk aanzetten tot haat of geweld op basis van afkomst, etniciteit, nationaliteit, ras of religie’. De veroordeling komt voort uit een toespraak in november 2017 in Colombey-les-deux-Eglises voor de Nationale Raad van het Europese Verzet waarin Camus verklaarde: “Immigratie is een invasie geworden, de etnische vervanging is de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van onze natie sinds haar bestaan. Camus riep ook op tot een ‘nationale consensus van verzet’ om zich te verzetten tegen de islamisering in ‘de strijd voor het heil van onze gemeenschappelijke beschaving’.”

Het deel van de toespraak van Camus dat specifiek de aandacht van de ‘rechters’ trok, was toen hij sprak over de vervanging van de Europeanen: ’Le Grand Remplacement’.

Islamitische terreuraanslagen worden een soort routine, waardoor het niet eens meer een belangrijk actueel onderwerp is wanneer een ‘verwarde’ toeslaat en mensen afmaakt. Veel terroristen zijn geradicaliseerd in moskeeën die buiten de controle van de politie vallen, maar Camus moet gestraft worden voor een opiniedelict. Wat is de volgende stap? Veroordelingen voor wie zich kritisch opstelt t.o.v. de klimaathysterie? Veroordelingen voor wie de Europese Unie in zijn huidige vorm in vraag stelt?

Zover zijn we al, een bepaalde mening is nu een misdaad in Frankrijk en vele Europese landen.

Bron : reactnieuws.net door Roelang Van Walleghem

25 januari 2020