© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Nieuwe Paalstraat ten laatste eind 2024 klaar

Studiebureau Omgeving uit Berchem zal het centrum van Schoten hertekenen. Dat maakte schepen van lokale Economie Véronique d'Exelle (N-VA) bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van Winkelcentrum Schoten.


Studiebureau Omgeving bestaat sinds 1973 en geniet een sterke reputatie op het vlak van landschapsarchitectuur en urbanisme. Met meer dan zestig geografen, ruimtelijke planners, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en ingenieurs beschikt het bureau over een veelzijdig team, dat bovendien een sterk palmares kan voorleggen. In het recente verleden oogstte Omgeving onder meer veel lof voor de vernieuwing van de Tinelsite, Zandvoortvest en Speecqvest in Mechelen, de Grote Markt in Vilvoorde en ontwerpen voor Ringland.


"Omgeving zal ons hele centrum onder de loep nemen en concrete voorstellen doen voor de verbetering en vernieuwing ervan. Het 'opstellen van een beeldkwaliteitsplan' heet de opdracht officieel,  die werd toegewezen voor 100.000 euro", aldus d'Exelle. "Uiteraard zal de vernieuwing van de Paalstraat een belangrijk luik vormen van de studie. Met de aanstelling van Omgeving is het startschot nu officieel gegeven.
Uiteraard zullen de Schotenaren en zeker de handelaars inspraak krijgen in dit project."


D'Exelle wil vooruitgaan. "Het blijft onze ambitie om het lintje van de nieuwe Paalstraat nog voor het einde van deze bestuursperiode (2024) te kunnen knippen. Er zijn alleszins budgetten voorzien. Inhoudelijk ligt nog niks vast, ook niet wat betreft het eventueel autovrij maken van de winkelstraat. De Paalstraat moet een pareltje worden om te shoppen, te eten en te drinken met voldoende parkeergelegenheid."


Vooral dat laatste leek de aandachtig luisterende Ren Hesters, voorzitter van de handelaarsvereniging, gerust te stellen.

 

Bron GVA door jaa

​​

20 januari 2020