© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Noodregering is voor Vlaams Belang “politiek bedrog”

“De regering die de coronacrisis tot nu toe totaal heeft mismeesterd, krijgt nu een blanco cheque. Deze politieke machtsgreep is door geen enkele crisis te verantwoorden”, vindt het Vlaams Belang in een reactie op het akkoord om de regering in lopende zaken om te vormen tot een regering met volmachten om de coronacrisis te bestrijden. De partij zal wél steun verlenen aan zinvolle maatregelen om deze coronacrisis zowel medisch als economisch in te dijken.

Partijvoorzitter Tom Van Grieken vindt het onbegrijpelijk dat een regering, die in het parlement slechts steun heeft van 38 van de 150 Kamerleden, carte blanche krijgt “om haar gepruts verder te zetten, terwijl het overgrote deel van het parlement zichzelf buiten spel zet”.

Voor Vlaams belang is het duidelijk dat niet de gezondheid van de mensen maar “linkse en Franstalige spelletjes van doorslaggevend belang waren”. “Het Vlaams Belang zal dus tegenstemmen in de Kamer, wanneer deze onbekwame coronaregering het vertrouwen vraagt”, kondigt fractieleidster Barbara Pas aan.

 

De partij zal wel zinvolle maatregelen steunen om deze coronacrisis zowel medisch als economisch in te dijken, maar er tegelijk op toezien dat de volmachten zich strikt beperken tot de aanpak van de crisis.

Bron :HLN door TT

18 maart 2020