© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Nu ook asielcentrum in Kalmthout

Vlaams Belang plant acties

Binnenkort zal in het Antwerpse Kalmthout een asielcentrum voor 120 asielzoekers geopend worden. Volgens burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) is het terrein echter niet geschikt voor de opvang van zoveel asielzoekers. Vlaams Belang Kalmthout plant acties en “zal alles in het werk stellen om te voorkomen dat het asielcentrum opent”. 

In tegenstelling tot andere Europese landen, blijft de instroom van asielzoekers in ons land stijgen. Asielzoekers worden tijdens hun asielprocedure in een asielcentrum geplaatst of krijgen een OCMW-woning ter beschikking, maar die zijn inmiddels bijna allemaal volzet in ons land. Daarom moesten de afgelopen weken en maanden tientallen asielzoekerscentra (opnieuw) geopend worden en werden zelfs vakantieparken gevraagd om hun parken open te stellen voor asielzoekers. 

Kalmthout

 

In de nabije toekomst zal in de Kempense gemeente Kalmthout een voormalig schoolgebouw omgetoverd worden tot een asielzoekerscentrum. “We zijn een tweetal weken geleden op de hoogte gebracht en hebben nog een gesprek gehad met minister Maggie De Block (Open Vld)”, aldus burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) aan HLN. “Ze hadden echter weinig oren naar onze argumenten.”

Zo zou de locatie niet geschikt zijn voor de opvang van zoveel asielzoekers. “Het perceel is onderdeel van een open, gemeenschappelijk terrein met andere gebruikers, op verschillende eigendommen”, klinkt het. “Er is niet alleen een appartementenblok met 25 private woongelegenheden, maar ook de school Wilgenduin, een school voor buitengewoon onderwijs, dat met een 100-tal leerlingen gebruik maakt van hetzelfde terrein.”

Vlaams Belang wil de komst van het asielzoekerscentrum voorkomen. “Er waren al enkele weken geruchten over de komst van het asielcentrum. De burgemeester was op de hoogte van de komst, maar wil nu doen uitschijnen alsof de beslissing boven zijn hoofd werd genomen. Kalmthout vangt al heel wat asielzoekers op. Vlaams Belang Kalmthout zal alles in het werk stellen om te voorkomen dat het asielcentrum opent. Wij plannen zeker acties”, klinkt het.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

09 februari 2020