© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Ontevreden met zijn luxeleven

 

Afrikaan steekt asielhuisvesting in brand – 80.000 euro schade

Omdat een Afrikaan niet tevreden was met zijn nieuwe leven in luilekkerland, stak hij een asielaccommodatie in Vöhl-Dorfitter (Duitsland) in brand. De schade aan het pand bedraagt minstens 80.000 euro.

Voor een dakloze of hulpbehoevende gepensioneerde zou een leven als dat van Jamal M. (naam veranderd) een regelrechte zegen zijn. Een dak boven het hoofd, een fraai ingerichte kamer, drie smakelijke maaltijden per dag bereid door een cateringbedrijf, nieuwe merkkleding, een iPhone inclusief gratis WLAN-toegang en een maandelijkse geldinjectie van de belastingbetaler. Maar voor de zogenaamde “asielzoeker” uit Eritrea was dit luxeleven niet genoeg, schrijft auteur Ernst Fleischmann op Anonymousnews.

Afrikaan steekt asielaccommodatie in brand

 

Vermoedelijk omdat hij niet tevreden was met de hoeveelheid alimentatie van de Duitse belastingbetaler besloot de 20-jarige immigrant op donderdagavond om zijn vraag naar nog meer luxe kracht bij te zetten. In de kelder van de asielaccommodatie op de Korbacher Straße stak hij de wasruimte in de brand. Vervolgens stak hij zijn eigen kamer in brand. De Eritreeër liep vervolgens rustig naar buiten om zijn werk te inspecteren.

Zoals de politie later mededeelde, werden de hulpverleners om ongeveer 10 uur ’s avonds op de hoogte gebracht van de brand in het vluchtelingenhuis. Op dat moment stond het gebouw al in lichterlaaie. Alleen door de tussenkomst van de brandweer konden ergere dingen worden voorkomen. De brandweerlieden doofden eerst het vuur in de sanitaire ruimte op de begane grond. Toen de andere kamers daarna werden geopend, sloegen de vlammen uit de kamer van de 20-jarige op de brandweermannen. Met moeite en nood werd het vuur onder controle gebracht en uiteindelijk geblust.

Het gebouw moest worden ontruimd

 

Het hele gebouw moest worden ontruimd. 10 mensen ontsnapten op een haartje na aan een dood in de vlammen. De ignorantie die de migrant-brandstichter aan de dag legt is ongelooflijk. Zonder meer mensen in levensgevaar brengen omdat men ontevreden is over zijn woonsituatie schijnt blijkbaar een normaliteit voor te stellen in Afrika. Er is geen andere verklaring voor het feit dat de Eritreeër de “warme sloop” van het gebouw wilde uitvoeren en daarmee de dood van vele mensen op de koop toenam.

80.000 euro materiële schade

 

Dankzij de brandweer werd grotere schade voorkomen. Desalniettemin heeft het migrantenspel met vuur materiële schade veroorzaakt voor een bedrag van minstens 80.000 euro. Door de schade is het gebouw voorlopig onbewoonbaar en werd het door de politie verzegeld. De politie is op zoek naar de Afrikaanse brandstichter. Volgens de politie is de 20-jarige momenteel “op de vlucht”. Het zou niet verwonderlijk zijn als de schade ook deze keer op de belastingbetaler wordt afgeschoven.

Bron : fenixx.news door Rommel

22 januari 2020