© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Opgevolgde radicale imams verdubbeld in 2 jaar

Het aantal radicale imams dat opgevolgd wordt in ons land is verdubbeld in 2 jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg. Vorige week werd in de Grote Moskee in Brussel een preek gehouden door een imam uit Saoedi-Arabië, volledig in het Arabisch. “Een beginnersfout” die niet meer zal gebeuren, volgens minister van Justitie Koen Geens. Maar daar is Vlaams Belang niet van overtuigd. 

Vorige week kwam aan het licht dat een imam uit Saoedi-Arabië een gebedsdienst in de Grote Moskee in Brussel had gehouden. Niet alleen opmerkelijk omdat ons land recent nog de invloed van Saoedi-Arabië probeerde te verminderen door het beheer van de Grote Moskee over te nemen van het radicaal-islamitisch land, maar ook omdat de preek volledig in het Arabisch werd gehouden.

Radicale imams én radicale moskeeën

Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas is niet verbaasd. Volgens Pas is er in ons land een groot probleem met imams. Uit gegevens die zij opvroeg bij de minister van Justitie blijkt immers dat het aantal radicale imams dat door de staatsveiligheid gevolgd wordt de laatste twee jaar ongeveer verdubbeld is. In 2016 waren er 37 radicale imams die opgevolgd werden door de veiligheidsdiensten, een jaar later waren dat er al 85. In 2018 zou dat aantal terug lichtjes gedaald zijn tot 72.

Barbara Pas: “Ik begrijp niet waarom de regering niet krachtdadiger optreedt tegen deze radicale imams en hen als ongewenste personen het land uitzet. Het is toch duidelijk dat zij met hun preken mee de desem vormen voor de verspreiding van het radicale islamisme in dit land. Als men dit fenomeen écht wil bestrijden en onder knie wil krijgen, dan ligt het toch voor de hand hen zo snel mogelijk te verwijderen. Maar blijkbaar bestaat de politieke wil daarvoor niet bij deze regering.”

Niet alleen radicale imams zijn een probleem, maar ook radicale moskeeën. “Ook aan het fenomeen van de radicale moskeeën wordt door deze regering kennelijk niets gedaan”, klinkt het bij Vlaams Belang. “Hun aantal schommelt al jaren rond de 50 eenheden en daar komt geen vermindering in. Het Vlaams Belang is ook hier van oordeel dat, wanneer de staatsveiligheid een moskee als radicaalislamitisch bestempelt, deze meteen ook door de overheid gesloten moet worden.”

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand


11 april 2019