© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Oude kazerne Sijsele wordt asielcentrum

voor 300 asielzoekers

Binnenkort zal de oude kazerne in het West-Vlaamse Sijsele opnieuw gebruikt worden als opvangcentrum voor asielzoekers. “Door de voortdurende instroom van asielaanvragers kwam de kazerne opnieuw in het vizier”, aldus burgemeester en CD&V-voorzitter Joachim Coens.

In tegenstelling tot andere Europese landen, blijft de instroom van asielzoekers in ons land stijgen. Asielzoekers worden tijdens hun asielprocedure in een asielcentrum geplaatst of krijgen een OCMW-woning ter beschikking, maar die zijn inmiddels bijna allemaal volzet in ons land. Daarom moesten de afgelopen weken en maanden tientallen asielzoekerscentra (opnieuw) geopend worden en werden zelfs vakantieparken gevraagd om hun parken open te stellen voor asielzoekers. 

Sijsele

 

Binnenkort zal ook de oude kazerne in Sijsele opnieuw in gebruik worden genomen als opvangcentrum voor asielzoekers. Opnieuw, want dat gebeurde ook al in 2015 en 2016, toen de asielcrisis op een hoogtepunt was. Daarna werd het asielcentrum gesloten, maar vanwege het plaatsgebrek moet het nu dus terug de deuren openen voor asielzoekers. 

De stad Damme bereikte een akkoord over de opvang van 300 asielzoekers in de oude kazerne. “Door de voortdurende instroom van asielaanvragers kwam de kazerne opnieuw in het vizier”, aldus burgemeester Joachim Coens aan Het Laatste Nieuws. “We kunnen onze ogen niet sluiten voor wat zich op internationaal vlak afspeelt.”

Vlaams Belang Kamerlid en fractieleider in Kortrijk Wouter Vermeersch reageert verontwaardigd. “OPNIEUW opent een asielcentrum in West-Vlaanderen: Poelkapelle, Menen, Wingene, (Zee)Brugge, Mesen, Westouter, Bredene, Koksijde en nu Sijsele bij Damme… Dweilen met kraan open… Bespaar op asiel, niet op ónze mensen”, aldus Vermeersch op Facebook. 

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

09 februari 2020