© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Het verhaal van België is voorbij

In een interview met De Zondag werpt Vlaams Belang-kopstuk Chris Janssens onder meer een blik op de Vlaamse regeringsvorming en het regeerakkoord dat volgens hem de “vingerafdrukken” van zijn partij draagt. “Maar ik zou daar nooit mijn handtekening onder zetten”, stelt hij. Hij betreurt ook het gebrek aan communautaire ambities van de nieuwe Vlaamse regering.

De gevaarlijke wereldvreemdheid van minister Geens kent werkelijk geen grenzen

Bij Vlaams Belang zijn ze geschokt nadat ze hoorden dat moslimextremisten die in een ander Europees land werden uitgewezen omwille van hun radicale opvattingen, niet worden opgevolgd in ons land. Dat blijkt uit een parlementaire vraag.

ILLEGALE GEVANGENEN KOSTEN ONS JAARLIJKS RUIM 120 MILJOEN EURO

Wanneer alle illegale criminelen hun straf in hun land van herkomst moesten uitzitten was er niet alleen plaats over in onze gevangenissen. Het zou ons dagelijks precies 330.412 euro of 120 miljoen euro per jaar besparen. Het was Jan Penris (Vlaams Belang) die wou weten hoeveel die illegale criminelen ons dagelijks kosten. Het antwoord van onze Dienst Gevangenissen was nog erger dan algemeen werd verwacht. 

Omvolking: in wiens belang?

‘Er zijn wijken in Antwerpen die volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen en die ingenomen zijn door andere groepen. Dat is in Brussel ook zo. Dat is een stedelijk probleem,’ stelde kandidaat-voorzitter bij de CD&V Walter De Donder. Sinds 1990 is het aandeel niet-Europese inwoners in Vlaanderen vervijfvoudigd, van 2,4% naar 12,7%. In onze centrumsteden zien we dezelfde evolutie: van 4,2% naar 20,2%.

België mag geen islamitisch land worden, dus geen geld meer

Vlaams Belang wil de erkenning van de islam als godsdienst intrekken. België is geen islamitisch land, en mag dat ook niet worden. “Wij geven geen geld aan een religie die vrouwen niet gelijkwaardig vindt aan mannen, of homoseksuelen van een gebouw wil gooien”, reageert Tom Van Grieken kordaat in Knack

Extreemlinks zoekt “levend of dode” Van Langenhove

Dries Van Langenhove, oprichter van de alternatief-rechtse jeugdgroep Schild & Vrienden en onafhankelijk Kamerlid voor de Vlaams Belang-fractie, is met de dood bedreigd. Onbekende activisten, vermoedelijk van extreemlinkse signatuur, hebben in de Gentse omgeving ‘wanted’-affiches opgehangen. Wegens racisme, fascisme, homofobie en dergelijke meer wordt Van Langenhove nu “gezocht”, dit “dood of levend”.

400 MILJOEN EXTRA VOOR VERPLEEGKUNDIG PERSONEEL

De oppositie met Vlaams Belang op kop keurde verrassend een amendement van de extreemlinkse PVDA op de noodbegroting, beter bekend als de ‘voorlopige twaalfden’ goed. Dat werd mogelijk dankzij een wisselmeerderheid van sp.a, PS, Ecolo,Groen en… Vlaams Belang. Daardoor wordt nu een extra budget van 400 miljoen euro extra op jaarbasis vrijgemaakt voor verpleegkundig personeel.

Vlaams Belang neemt Brussels “anti-autoplan” in het vizier

Donderdag stelde de Brusselse regering een ingrijpend klimaatplan voor. Op het menu? Een slimme kilometerheffing en – tegen 2035 – een verbod op auto’s met verbrandingsmotoren. De rechts-nationalisten van het Vlaams Belang kunnen de maatregelen niet smaken en kondigen een belangenconflict aan. “Ondanks het feit dat Vlaanderen het Brussels Gewest royaal financiert met een jaarlijkse transfer van meer dan 1,5 miljard euro, spuwt het in de hand die het voedt”, klinkt het bij Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang). 

na drie maanden zonder regering automatisch nieuwe verkiezingen

Het Vlaams Belang is van plan om dinsdag een opmerkelijk wetsvoorstel in te dienen. De partij wil dat er automatisch nieuwe verkiezingen zouden komen als er drie maanden na de stembusslag nog altijd geen regering is.