© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Politie informeert met eigen magazine

Betrokkenheid van bevolking nog verhogen

Het boekje, 16 bladzijden dik, is een primeur. "Hiermee willen we de Schotenaren informeren over onze prioriteiten, inspanningen en resultaten. Bovendien is dit de uitgelezen kans om hen te bedanken voor hun betrokkenheid bij de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente. En die betrokkenheid willen we alleen maar verhogen"aldus Jack Vissers, die voor de redactie kon rekenen op medewerkster Els Jacobs van het communicatieteam.


Vissers heeft het in zijn eerste voorwoord onder meer over de bin-netwerken die de voorbije jaren exponentieel groeiden, met een hoge meldingsgraad van verdachte situaties tot gevolg.


#INFO waarschuwt voor digitale fraude, stelt de nieuwe wijkwerking voor waarbij de wijkagenten evolueren naar wijkregisseurs, laat interventie-medewerker Anouck over haar werkdag vertellen, geeft cijfers over de verkeersovertredingen en staat stil bij het nieuwe zonaal veiligheidsplan."In dit beleidsplan leggen wij voor een periode van zes jaar onze doelstellingen vast. Verkeer, diefstal in woningen en algemene overlast werden geselecteerd als strategische doelstellingen, zeg maar de topprioriteiten. Drugs, informaticacriminaliteit en intrafamiliaal beleid kregen de status van aandachtspunt", aldus de korpschef.


Jack Vissers kreeg al heel wat positieve reacties op de eerste editie van #INFO en kondigt meteen een opendeur aan van de lokale politie. Die zal plaats vinden op zondag 13 september. De volgende editie van het magazine zal deze zomer in de brievenbus vallen. 

Bron : GVA door jaa

​​

12 januari 2020