© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Pukkelpop neemt “zwarte collaboratievlaggen” in beslag

De organisatie van het festival Pukkelpop heeft vrijdag een twintigtal Vlaamse leeuwenvlaggen in beslag genomen op de camping. Volgens de organisatie gaat het om de “zwarte, zogenaamde collaboratievlag”. Het verwijderen van de vlaggen volgt na incidenten met klimaatactiviste Anuna De Wever.

Het was onder meer Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken die vrijdag uithaalde naar de organisatie van het Limburgse festival nadat verschillende Vlaamse vlaggen in beslag waren genomen. “Omdat Anuna De Wever werd uitgejouwd, haalt Pukkelpop van sp.a’er Chokri Mahassine alle Vlaamse leeuwenvlaggen weg. Wat een zwaktebod.”, klonk het bij hem.

Volgens de organisatie werd er echter geen enkele Vlaamse vlag verwijderd, maar enkel de “zwarte, zogenaamde collaboratievlag”. Zo luidde het in een tweet van het festival. De bewuste vlaggen blijken echter Vlaamse strijdvlaggen te zijn. Zo’n Vlaamse leeuw met zwarte klauwen is niet de officiële vlag van de Vlaamse Gemeenschap, maar wordt binnen de Vlaamse Beweging verkozen boven de vlag met rode klauwen.

De Wever: “Lastiggevallen door jongens met Vlaamse vlaggen”

De beslissing van de organisatie om de Vlaamse vlaggen te verwijderen volgt na een incident met klimaatactiviste Anuna De Wever. Zij werd donderdag uitgejouwd toen ze op één van de podia van het festival een speech hield voor het klimaat.

De Wever werd naar eigen zeggen na afloop van de festivaldag nog belaagd op de camping van Pukkelpop. “We zijn daarna nog veel lastiggevallen door jongens met Vlaamse vlaggen”, vertelt ze daarover aan VTM Nieuws. “Ik heb erdoorheen geslapen, maar ’s nachts hebben jongens verschillende tenten opengedaan omdat ze dachten dat ik daar lag te slapen. Ze hebben onze partytent gescheurd en andere tenten kapotgemaakt.” De organisatie onderzoekt dit voorval nu.

Opvallend: Op de camping van Pukkelpop was ook een vlag van COMAC te zien, de jongerenvereniging van de communistische PVDA.

Bron :sceptr.net door Robbe Jassen

17 augustus 2019