© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

s166.jpg

Vermoedelijke inbrekers crashen al spookrijdend op E19

Vier verdachten van een inbraakpoging in een wagen met Franse nummerplaat zijn gisterenavond tijdens het spookrijden gecrasht op de E19 in Schoten. Ze sloegen op de vlucht wanneer de politie hen wilde controleren in Brecht. Na de crash zetten de vier onbekenden hun vlucht te voet verder. De politie kon hen na een klopjacht met speurhond en helikopter niet vinden

s165.jpg

Den Breughel mag gewoon niet verdwijnen

Al 1.400 mensen hebben een petitie ondertekend tegen de nakende sluiting van volkscafé Den Breughel. Na 22 december moet cafébaas Raoul Mertens de deuren sluiten omdat de eigenaar, de familie Van Nederkassel, het handelspand aan het Marktplein niet langer zal verhuren voor horeca-uitbating. “Voor ons is Den Breughel erfgoed, dat mag gewoon niet verdwijnen”, vertelt de vastberaden Schotenaar Jan Van hee.

s164.jpg

politie Schoten deelt drugsmilieu enkele klappen uit

Rechercheurs van de politiezone Schoten hebben de voorbije week het drugsmilieu drie keer een serieuze tik verkocht. Er werden twee plantages opgedoekt en een vermoedelijke drugsdealer belandde ook achter de tralies.

s163.jpg

Vuurwerk afsteken met nieuwjaar nu nog maar één uur toegelaten

Wie van plan is om het jaar 2020 te verwelkomen met knallend vuurwerk, informeert zich beter eerst. "Voortaan is alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan als dat tenminste voor 20 december is aangevraagd. De politie zal anders dan voorheen controleren", kondigt burgemeester Maarten De Veuster 
(N-V A) een trendbreuk aan.

s162.jpg

Voormalig rusthuis De Pelikaan eindelijk onder de sloophamer

Nog dit jaar wordt De Pelikaan, of wat daar nog van overblijft, eindelijk gesloopt. Projectontwikkelaar Belisto heeft alle vergunningen op zak om het voormalige rusthuis te vervangen door een nieuw pand met elf appartementen. De aanpalende Sint-Ludgardisschool is ook blij. Op een deel van het terrein kan nu een ruime personeelsparking worden aangelegd.

s161.jpg

Gemeente voert algemeen verbod in op
uitdelen of oplaten van heliumballonnen

Als eerste gemeente in de provincie Antwerpen verbiedt Schoten het oplaten en uitdelen van heliumballonnen op haar grondgebied. De oppositie, gouverneur Cathy Berx en zelfs de middenstand reageren positief op het initiatief van milieuschepen Walter Brat (N-VA). Die wil de export van vliegend zwerfvuil tegengaan.

s160.jpg

GROEN LICHT VOOR WOONPROJECT VAN BLOEMENZAAK VAN GASTEL

Het schepencollege van Schoten heeft een vergunning verleend voor de bouw van acht eengezinswoningen op de plek waar nu bloemenzaak Van Gastel gevestigd is, op de hoek van de Brechtsebaan en Zeurtebaan. “Dit is het beste voor Schoten”, motiveert schepen van Ruimtelijke Ordening Paul De Swaef (N-VA) de beslissing.

s159.jpg

Wijk Deuzeld krijgt primeur voor nieuwe straatverlichting

De gemeente Schoten gaat versneld overschakelen naar ledverlichting die ook gedimd kan worden.

s158.jpg

Douane int voor 15.700 euro aan boetes tijdens grote controleactie

De politiezones Schoten, Brasschaat en Voorkempen organiseerden deze week samen met de douane en de Vlaamse Belastingsdienst een grote controleactie. De douane inde ongeveer 15.700 euro aan achterstallige penale boetes. De Vlaamse Belastingsdienst ontving zo’n 4.000 euro aan openstaande belastingen.