© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Slecht nieuws voor beuken

'plofmachine' staat in panne

De Kasteeldreef is een van de mooiste straten van Schoten. Maar de laanbomen, sommige ouder dan 160 jaar, lijden erg onder de geparkeerde wagens op de bermen. De gemeente wil er alles aan doen om de prachtige hoge beuken te redden.

 

Omdat een totaal parkeerverbod voor de organisatoren en bezoekers van grote evenementen in het park te veel ongemakken zou veroorzaken, zocht en vond de milieudienst een alternatieve genezingsmethode: de plofmethode waarbij een machine zonder veel graafwerk zuurstof, water en voedingsstoffen toedient aan de wortels van de bejaarde bomen.

 

In de garage

 

Milieuschepen Walter Brat (!\-VA) gelooft in de bijzondere aanpak en had de ingenieuze plofmethode graag donderdag getoond aan de pers, maar die demonstratie werd in allerijl afgelast.

 

Wat blijkt? De plofmachine staat in panne. Ze Is naar de garage in de hoop dat ze spoedig hersteld kan worden. "Hopelijk lukt dat, want ik wil de bermen echt wel graag geploft zien voor de zomerfestivals beginnen", zet Walter Brat de aannemer onder druk.

Bron : GVA door jaa


10 juni 2019