© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Transitmigranten bellen zelf noodnummer

vanuit achtergelaten koelwagen

In Geel heeft de politie zondagochtend acht transitmigranten aangetroffen in een koelwagen. De illegale verstekelingen belden zelf het noodnummer. De vrachtwagen stond geparkeerd langs de weg en van de chauffeur is geen spoor.

De transitmigranten werden onmiddellijk daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen bleven daar voor verzorging, de andere zes werden meegenomen naar het commissariaat. Het gaat om volwassen mannen afkomstig uit Irak en Iran. 

Spaanse nummerplaat

 

“Alles is begonnen met een noodoproep vanuit de koelwagen”, vertelt de lokale politie aan Gazet Van Antwerpen. “Iemand heeft het noodnummer gebeld met de melding dat ze daar vast zaten. Via een mastbepaling hebben we kunnen nagaan dat de oproep afkomstig was van de Westelijke Ring. Toen we ter plaatse kwamen, stond er een trekker met een oplegger, een koelcel. Samen met de brandweer hebben we die oplegger opengebroken. We vonden in de container acht mensen, transmigranten, die er verkleumd bij zaten.”

De koelwagen waarin de transitmigranten verscholen zaten, had een Spaanse nummerplaat. Van de chauffeur is echter geen spoor. 

Bron : sceptr.net door Robbe Janssen

02 februari 2020