© Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Veel allochtonen trekken zich weinig aan

van lockdown en coronavirus

Europa gaat meer en meer in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo wordt in alle landen aangeraden om binnen te blijven en afstand te houden van elkaar indien men toch echt moet buitenkomen. Maar die regels en richtlijnen worden niet door iedereen even serieus genomen. Mensen van buitenlandse origine lijken zich weinig aan te trekken van het coronavirus. 

Meer dan 200.000 besmettingen en duizenden doden: dat is de zware tol die het coronavirus op dit moment al eist. Die cijfers lopen op aan een razendsnel tempo, maar toch lijkt niet iedereen de ernst van de situatie in te zien. Uit tal van filmpjes en berichten blijkt dat mensen van buitenlandse origine de regels en richtlijnen om het coronavirus in te dammen gewoon aan hun laars lappen.

 

“Inshallah”

 

Een eerste opvallend verhaal komt uit de Schilderswijk, een wijk in het Nederlandse Den Haag waar ongeveer 95% van de inwoners van buitenlandse origine is. Terwijl iedereen wordt aangeraden om binnen te blijven, is het over de koppen lopen op de lokale markt. “In zo’n multiculturele wijk zijn veel mensen gelovig. Die hebben zoiets van: als je ziek wordt, word je ziek. Zelf denk ik ook zo”, aldus marktkramer Majid.

 

Zijn collega Mohamed is, samen met een groepje marktgangers, dezelfde mening toegedaan. “Inshallah”, klinkt het massaal op de markt als er gevraagd wordt naar het coronavirus, ‘Als God het wil’. Mohamed: “Pas als het iemand in je buurt raakt, ga je je echt zorgen maken. Je ziet het wel op televisie, maar dat is toch anders. Bij mij is het besef er ook niet.”

Ook in Nederland, in badplaats Scheveningen, kwamen zondag honderden jongeren van buitenlandse origine samen op het strand om er samen te sporten. “Houd 1,5 meter afstand tot elkaar”, staat te lezen op een elektronisch bord op het strand. Maar daar lijken de allochtonen zich niets van aan te trekken. Ze staan vlakbij elkaar en ook fysieke aanrakingen worden niet geschuwd. 

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

23 maart 2020