© Alle rechten voorbehouden 2019 

Het Belang van Schoten
Webbeheerder : Karel Blockx

Werken op Elshoutbaan

vier maanden verkeershinder

Een aannemer start in opdracht van Pidpa en Fluvius op 14 augustus met werken op de Elshoutbaan. Die zullen ongeveer vier maanden duren.

De werken worden uitgevoerd tussen het kruispunt met de Brechtsebaan tot net voor de brug over de E19. De waterleiding onder het fietspad wordt vervangen en Fluvius zal daarbij meteen de elektriciteits- en gasmeters vervangen door digitale meters. De nutsleidingen worden onder het bestaande fietspad gelegd, maar ook de rijweg zal gedeeltelijk afgesloten worden.

Fases

Fase 1 duurt van 14 tot 30 augustus. Dan wordt het fietspad uitgebroken en start de aannemer met de aanleg van de leidingen tussen de Brechtsebaan tot aan de Varenweg. Er is dan enkelrichtingsverkeer op de Elshoutbaan van Brasschaat naar Schoten.

Fase 2 start op 30 augustus en duurt tot 11 oktober. Dan worden de leidingen gelegd tussen de Varenweg en de brug over de E19. Er worden dan tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat verkeer beurtelings kan parkeren. Fase 3 start op 14 oktober tot en met 15 november. Dan worden de huizen aangesloten. De Elshoutbaan blijft dan gewoon toegankelijk voor het verkeer.

De voorlaatste fase start op 18 november en duurt tot 29 november. Het fietspad wordt dan hersteld en dan wordt er enkelrichtingsverkeer ingevoerd op de Elshoutbaan van Schoten naar Brasschaat. Tijdens de laatste fase tot 13 december worden de opritten aangelegd. De rijweg is dan weer vrij.

Omleidingen

Tijdens fase 1 en 4 geldt enkelrichtingsverkeer in de Elshoutbaan en wordt een omleiding voorzien. Die is voor beide fases gelijk en loopt via Elshoutbaan, Miksebaan, Bredabaan, Sint-Jobsesteenweg, Beukenlei en Brechtsebaan. Ook bussen van de Lijn volgen een omleiding. Gedurende de werken en tijdens alle fases volgen fietsers een omleiding via de Elshoutwijk: Molenbaan, Dennenweg, Fortbaan. Op de Brechtsebaan wordt ter hoogte van de Fortbaan een oversteekplaats met verkeerslichten voorzien.

Sluipverkeer

Om sluipverkeer tegen te gaan worden gedurende de werken bepaalde straten afgesloten. Zo worden alle zijstraten van de Elshoutbaan die in de werfzone liggen, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Concreet gaat het om de Varenweg, Dennenweg, Fortbaan en Minervalaan. Ook de Elzendreef wordt tijdelijk richting Brasschaat afgezet.

Bron : HLN door Toon Verheijen


04 augustus  2019